Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

A Kriterion is részt vesz 2022. május 26-29. között a SepsiBook Könyvvásáron, standdal és könyvbemutatókkal egyaránt.

A járvány elmúltával lassan újraindult a könyvvásárok sora, sőt, újabb izgalmas könyves eseményekkel bővül az erdélyi programkínálat. Kiadónk nagy örömmel jelentkezett az idén először megrendezendő SepsiBook Könyvvásár és Kortárs Irodalmi Fesztiválra, ahol nem csak standdal, hanem két kötetbemutatóval is várjuk az érdeklődő, olvasni szerető közönséget.

Május 27-én 14 órától Borcsa János Világot benépesítő művek c. kritikai tanulmánykötetét mutatja be a szerző és Zsidó Ferenc író, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője. A kötetről annak fülszövegében így vall a szerző:

Magával a szöveggel, a műalkotással kell „együttműködnie” a kritikusnak, lehetőleg el kell merülnie megfigyelése, elemzése tárgyában, hogy megértse, s ennek nyomán felerősítse a választott mű üzenetét, szóra bírja szellemét egy más műfaj keretei között, alázattal és hitelesen „eljátszva” a közvetítő szerepét.

A bemutató a Sepsi Aréna „Körönd” színpadán lesz, a beszélgetés után Borcsa János a Kriterion Kiadó standjánál dedikál.

Második bemutatónkra ugyancsak pénteken kerül majd sor: 15 órától a „Körönd” színpadon Király István Egy ifjúkommunista a damaszkuszi úton c. (ön)életrajzi kötetét ajánljuk a közönség figyelmébe. A Király Károly életébe és munkásságába is mélyebb bepillantást engedő kötetről Gajzágó Mártonnal és Galbács Pállal, az egykori Megyei Tükör szerkesztőivel beszélget H. Szabó Gyula, mint a kötet egyik szerkesztője. 

Szeretettel várjuk olvasóinkat úgy a pénteki könyvbemutatókon, mint a Kriterion könyvesstandjánál csütörtöktől vasárnapig!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük