Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

Újra itt az augusztus, és ha augusztus, akkor Kolozsvári Magyar Napok. Bár a járványhelyzet miatt még mindig nem térhettünk vissza teljesen a megszokott kerékvágásba, de a KMN idei kiadása igyekszik a lehető legjobban visszaidézni a koronavírus-járvány előtti állapotokat. Így – egy sor óvintézkedés és szabály betartása mellett – újra esélyünk van találkozni, úgy rendezvényeken, mint a könyvutcában.

Augusztus 18-22. között a Farkas utcai standunknál várjuk a könyvszeretőket, szerdától szombatig 10-19, míg vasárnap 10-16 óra között. A Kriterion standját a Református Kollégium bejáratánál találják majd.

Augustzus 20-án, pénteken 16 órától pedig Gyallay Domokosra emlékezünk a Vallásszabadság Házában. 2020-ban Gyallay születésének 140. évfordulója volt augusztus 4-én és 50 éve hunyt el, április 11-én. Tavaly csak Marosvécsen tudtunk megemlékezni róla, de kötelességünknek tartjuk, hogy jelentős tanári, szerkesztői és szépírói tevékenységének színhelyén, Kolozsváron is felidézzük alakját, munkáját. Az életmű legjobb ismerője, több kötetének gondozója, Gaal György irodalomtörténész mellett Bíró Béla a Gyallay gondolkodását, munkálkodását alapvetően meghatározó konzervatív világnézetről beszél.

Minden helyszínünkre és eseményünkre nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket, és mindenkinek vírusmentes, önfeledt magyarnapozást kívánunk!

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük