Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

Pálfalvi Gábor (Kolozsvár, 1963. jan. 5.) műszaki író, szótáríró, amatőr csillagász. ~ Attila fia. Középiskolát szülővárosában a 11. sz. Líceumban végzett (1981), szerszámgépmérnöki diplomáját a Kolozsvári Műegyetem gépészeti karán szerezte (1987). Tevékenységét az Aranyosgyéresi Kohászati Kombinátban kezdte, 1990-ben kitelepedett Magyarországra. A budapesti Energiagazdálkodási Intézet mérnöke.

Szaktanulmányai jelentek meg a gépgyártás, porkohászat, robottechnika és számítógéppel segített tervezés területén. Az 1988-as kolozsvári III. Országos Porkohászati Konferencián két dolgozatot mutatott be az automata fémporpréseket kiszolgáló manipulátorok tervezésével és vezérlésével kapcsolatban. A modern gépek és technológiák 1993-as kudzsiri nemzetközi konferenciáján egy budapesti cég képviseletében tanulmánnyal szerepelt a nagy átmérőjű hengeres és kúpos csővezetékek elágazó és redukciós csomópontjainak számítógépes tervezéséről.

A Magyar-román műszaki szótár (1987) és a készülő Román-magyar műszaki nagyszótár szerkesztéséhez csillagászati vonatkozású kiegészítésekkel járult hozzá.

(J. D.)

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük