Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

Mától vasárnap délutánig várják a látogatókat a SepsiBook-on.

Idén harmadjára szervezik meg a SepsiBook – Könyvvásár és Kortárs Irodalmi Fesztivált május 23-26. között a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában. A négy napos rendezvényen közel 50 kiadó újdonságaiból válogathatnak a könyvmolyok, és mintegy 80 program várja az érdeklődőket a könyvesstandok kínálata mellett. Természetesen kiadónk is részt vesz a programon, standunknál számos kedvezménnyel várjuk az odalátogatókat.

A könyvesstand mellett egy könyvbemutatóra is invitáljuk az érdeklődőket: Borcsa János Az idő kihívásai c. esszékötetét ajánljuk az olvasók figyelmébe. 

Az irodalomkritikus és -történész dr. Borcsa János ezúttal irodalmi igénnyel készült publicisztikai írásaiból és kisesszéiből állított össze egy kötetnyit.
Egy meditációra hajló s a moralitást szem előtt tartó szerző reflektál az élet és a létezés mindenkori kérdéseire – amint a címben megfogalmazódott –: az idő kihívásaira. Nyilvánvalóvá teszi, hogy fontosak számára a „hajszálgyökerek”, a felmenői által hordozott erkölcsi értékek, s iránymutatóak bölcsőhelyének, a felső-háromszéki kistérségnek a példaértékű személyiségei, illetve az innen elszármazott s a magyar kultúrát gazdagító tegnapi és mai művészek s tudós értelmiségiek, nemkülönben a magyar irodalom azon alkotói, akik az egyetemesség igényével közelítik sajátos léthelyzetünket. Amikor őket idézi személyes hangú portrék, kisesszék keretében, tulajdonképpen a példa erejével kíván hatni olvasóira. Nem egy esetben nyílt véleményt mond az irodalmi élet alakulásáról is, nem hallgatva el az általa észlelt anomáliákat. Az élet és a közgondolkodás visszásságaitól sem riad vissza a szerző, s ilyen esetekben az irónia és gúny eszközét választja.
 
 
A könyvbemutatón a szerzőt Zsidó Ferenc író kérdezi majd. A Köröndön megtartott beszélgetés után, 16 órától Borcsa János a kiadó standjánál dedikálja könyveit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük