ISBN: 978-973-26-1181-4

Asztalos Lajos: Kolozsvár – közelről II.

60.00 lej

Szerkesztette: Jakabffy Tamás
Korrektúra: Szabó Beáta
Képfeldolgozás: Szentes Zágon
Borítóterv: Könczey Elemér
Műszaki szerkesztés: Fazakas Botond

Cikkszám: 1181 4 Kategóriák: ,

Leírás

A Kolozsvár – közelről 2015 augusztusában napvilágot látott első kötetével egyidejűleg fölmerült a kérdés: mikor jelenik meg a következő?

Végül ez is elkészült. Az elsővel szemben mindössze kilenc, de terjedelmesebb írásból állt össze. Az első fejezet, Kolozsvár nevének eredete, ma is időszerű. A Kolozsvári Napok, majd az 1316. augusztus 19-ére, a város születésnapjára, ennek hétszázadik évfordulójára alapozott történet, a Kolozsvári Magyar Napok szervezését, mindannyiunk figyelmét Kolozsvár nevére irányította.

István, a szent a fellegjáró történelem, a tudatlanságban fogant történelemhamisítástól sem mentes városismertető félre- és belemagyarázásait hárítja el. A Szabók tornya a közönség érdeklődésének központjában áll. Különösen mióta helyreállították, és nemcsak kívülről, hanem a különféle rendezvényeknek köszönhetően, belülről is megszemlélhető.
Bába Novák szobra, miután magyarellenességet szító szövegéből ismeretlenek leverték a ’magyar’ jelentésű ungur szót , egy ideig izgalomban tartotta a város közvéleményét. A városvezetés a magyargyűlölő polgármester 2004-ben bekövetkezett bukásától máig sem bátorkodott az általa kifundált feliratot eltüntetni. Remélhetőleg a városon átcsobogó, Kis-Szamosnak is mondott Malomárok, meg a Nádasnak és Békásnak, a város határát öntöző e két pataknak az ismertetése sem fogja elkerülni a kedves olvasó figyelmét.

A könyvet az I. és a II. kötet névmutatója egészíti ki.

További információk

Kötészet

varrott

Szerző

Asztalos Lajos

Megjelenés éve

2017

Borító

keménykötés

Méret

16,5 X 24 cm

Oldalszám

268

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Asztalos Lajos: Kolozsvár – közelről II.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük