Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

A kötetből készült versszínházi darabot itthon és Magyarországon is bemutatták.

Szabadnak lenni mit jelent? Kolozsvár-oratórium - Kenéz Ferenc

Szabadnak lenni mit jelent? címmel készített versszínházi előadást Kenéz Ferenc kiadónknál megjelent, azonos című kötetéből a kolozsvári Ampelopsis Versszínház. Az előadást (melynek felolvasószínházi verzióját már a kötet kolozsvári debütálásán is hallhatták az érdeklődők) először október 14-én Sátoraljaújhelyen mutatták be az 51. Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjének nyitógálája keretében. A Kossuth Lajos Művelődési Központ impozáns színháztermében mintegy 250 résztvevő ismerkedett meg Kenéz Ferenc Kolozsvár-oratóriumával, a darab a – jórészt középiskolás és egyetemista fiatalokból álló – közönség körében elsöprő sikert aratott.

Következő hétvégén, október 21-én „hazatért” az előadás, ekkor ugyanis a kolozsvári Vallásszabadság Házában mutatták be a darabot, a Georgius Aranka Társaság ifjúsági tagozatának őszi évnyitó találkozóján, a sátoraljaújhelyihez hasonló sikerrel.

A darabot Tamás Csilla rendezte, előadták: Balázs Joshua, Borzási Theodora, Sarkadi Antónia, Szilágyi Gabriella, Tamás Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük