Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

Az eseményről a Hargita Népe közölt beszámolócikket Tanulmánykötetet és önéletrajzi regényt mutattak be a Kájoni János Megyei Könyvtárban címmel. Köszönjük Kovács Andreának a beszámolót!

A Kriterion Könyvkiadó két könyvét mutatták be szerda délután a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár Cseke Gábor előadótermében.

Tanulmánykötetet és önéletrajzi regényt mutattak be a Kájoni János Megyei Könyvtárban

A két szerzővel Sarány István és H. Szabó Gyula beszélgetett. Fotó: László F. Csaba

Balázs Lajos Gyermek nélkül nem érünk semmit” című tanulmánykötetét és Hegedűs Imre János Állóképek című önéletrajzi regényét ismertették kettős könyvbemutatón szerda délután a Kájoni János Megyei Könyvtár Cseke Gábor előadótermében.

Az eseményen jelen volt a két szerző, akikkel Sarány István újságíró és H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója beszélgetett. Elsőként Sarány István szólt a jelenlevőkhöz, bevezetőjében bemutatta Balázs Lajos néprajzkutató, majd Hegedűs Imre János író, irodalomtörténész, tanár életútját, kiemelve munkásságuk egy-egy fontos szeletét. A Gyermek nélkül nem érünk semmit – Nézőpontok a család- és gyermekszeretetről című tanulmánykötet a csíkszentdomokosi családok szokásainak, hagyományainak kérdéskörét járja be.

A szerző kiemelte: gyermek nélkül nincs jövő, magyar gyermek nélkül nincs magyar jövő.

Hegedűs Imre János Állóképek című önéletrajzi regénye egy kanyargós, sokszor zökkenőkkel nehezített életutat mesél el, de a szerző rámutatott: műve nem csupán önéletrajzi munka, azt is mondhatná, hogy ezzel Közép-Európa életrajzát írta meg.

 

 

Forrás: Hargita Népe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük