Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

Idén tizenkettedjére szervezik meg a Kolozsvári Ünnepi Könyvhetet.

Június 8-11. között ismét a könyveké a főszerep a Bánffy-palotában: idén 12. alkalommal zajlik majd a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

A program gerincét a széles kínálatú könyvvásár adja, melyen természetesen kiadónk is képviselteti magát, az olvasók 10-25% kedvezménnyel találhatják meg kiadványainkat a Kriterion standjánál. A vásár csütörtökön 14-20, pénteken és szombaton 10-20, míg vasárnap 10-14 óra között várja a lelkes könyvmolyokat.

Kiadónk több programmal is készült az idei Könyvhétre. Pénteken, június 9-én 17 órától a 150 éve született Bánffy Miklósra emlékezve tartunk minikonferenciát a Vallásszabadság Házában. A Helikon Kemény János Alapítvánnyal közösen szervezett megemlékező programsorban három előadás hozza közelebb Bánffy Miklóst a hallgatósághoz: Csapody Miklós előadása Bánffy Miklós kései politizálásáról, Szebeni Zsuzsa előadása a Bánffy-rendezte szegedi Az ember tragédiája színházi darabról szól, míg Dávid Gyula a Bánffy-életmű feltárásában ránk váró feladatokról beszél majd. A program keretében bemutatjuk a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet Bánffyt megidéző kiállítását, az expozíciót Szebeni-Szabó Róbert nyitja meg.

Az emlékkonferencia zárásaként kicsit kimozdulunk a Vallásszabadság Házából: Szabó Zsolt vezetésével Bánffy Miklós életének kolozsvári helyszíneit járjuk végig. A séta 18.30-kor indul a Vallásszabadság Háza elől.

Szombaton 11 órától ismét a Vallásszabadság Házába várjuk az érdeklődőket, hiszen itt kerül majd sor az immár hagyományszerűen megszervezett Műfordítók kerekasztalára. A szakmai beszámolókkal tarkított kerekasztal-beszélgetés moderátora idén is Benő Attila lesz.

Szintén szombaton, 16 órától egy könyvbemutatóval is várjuk önöket: Balázs Ádám A legnagyobb székely. Orbán Balázs élete és munkássága c. kötetét mutatjuk be Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán. A monográfia szerzőjével H. Szabó Gyula beszélget majd.

Minden eseményünkre szeretettel várjuk önöket, és jó szórakozást, sok jó könyvet kívánunk a Könyvhét teljes idejére!

 

/tcs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük