Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

A Székely Hírmondó programajánlója a Boér-kötet kézdivásárhelyi bemutatójára.

Boér Géza: Egybegyűjtött írások

Életében egy verseskötete jelent meg Hiányok térképe címmel 1980-ban a Kriterion Könyvkiadó Forrás sorozatában. Az általa összeállított második kötete megjelenését (Létlelet, 1989), amelyet ugyancsak a Kriterion Könyvkiadó adott ki Markó Béla előszavával, már nem érhette meg. Az írói hagyatékból közreadott versekből a kézdivásárhelyi Ambrózia Kiadónál jelent meg egy kötete 2002-ben Sorskeresztrejtvény címmel, Fekete Vince szerkesztésében.


A napokban látott napvilágot a költő gyűjteményes kötete Egybegyűjtött írások címmel, amely az eddigi három kötet mellett válogatást tartalmaz a korai és kiadatlan versekből, valamint közli az 1974-től hazai magyar lapokban és folyóiratokban (Echinox, Ifjúmunkás, Igaz Szó, Korunk) megjelent kritikákat, esszéket, tanulmányokat.

A közel 400 oldal terjedelmű, kemény borítójú kötet a kiadó Romániai Magyar Írók rangos sorozatában került könyvesboltokba, de megvásárolható a Kiadó webáruházában is. Az utószót Borcsa János jegyzi, a szöveggondozás és szerkesztés ugyancsak az ő munkája.

A könyvet november 29-én, kedden 18 órától mutatják be a Vigadó Művelődési Házban dísztermében.

 

Forrás: hirmondo.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük