Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

Hétfői Hírlap 1. Kolozsvárt Hajdú Zoltán és *Bálint Zoltán szerkesztésében 1921. jún. 13. és aug. 15. között megjelent politikai és közgazdasági hetilap. A szerény, alig négylapnyi terjedelmű kiadvány gyorshírekben igyekezett beszámolni a fontosabb napi kérdésekről.

2. A Kolozsvárt 1921 és 1931 közt megjelenő *Sport c. lap új címe 1927-től ~.

3. Erdélyi ~ az 1928. márc. 19. és dec. 24. között (összesen 39 szám) megjelent politikai, közgazdasági és társadalmi hetilap a kolozsvári Lapkiadó Rt. főlapjának, a Keleti Újságnak az olvasótáborát volt hivatva a hétvégi eseményekről tájékoztatni. Változatos tartalmát rangos munkatársi gárda biztosította. *Kádár Imre mint főszerkesztő vezércikkeket, Kőmíves Lajos irodalmi riportokat, *Gaál Gábor színibírálatokat írt, *Diamant Izsó a Közgazdaság rovatban közölt cikkeket. A 26. számtól a szerkesztést *Kádár Imrétől és Seress Józseftől *Ligeti Ernő vette át, aki a vasárnaponként történő országos érdekű eseményekről szóló telefon- vagy távirat-tudósítás, pályázat hirdetésével, valamint a művészeti tárgyú híranyag bővítésével igyekezett a lap tartalmát élénkíteni. Közleményei dokumentumértékűek.

4. Brassóban 1934. dec. 10. és 1935. febr. 4. között Vértes Imre szerkesztésében megjelent helyi érdekű politikai-társadalmi hetilap. Célkitűzése szerint hétfőn kora *reggel az olvasóhoz juttatta a vasárnapi sporteseményeket és a legfrissebb híranyagot.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük