Kolozsvár/Cluj Napoca, Rózsa u./str. Samuil Micu 12A/3     0040 264 597 450

10. alkalommal szervezik meg augusztus 25-27. között a Vásárhelyi Forgatagot.

Ahogy már az elmúlt években is, most is részesei leszünk a Vásárhelyi Forgatag idén tíz esztendős programsorának, szokás szerint a Teleki Tékával együttműködve.

Augusztus 25-én délután 19 órától könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitóval készülünk Kemény János születésének 120. évfordulójára emlékezve. Kemény János életművéről, és ezen belül is a közelmúltban (újra)kiadott önéletírásáról, a Kakukkfiókákról Cseke Péter nyugalmazott egyetemi tanár, a kötet gondozója beszél majd a Teleki Tékában tartott bemutatón. Ugyanakkor a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy szervezésében létrejött, Báró Kemény János életpályája és vadászati emlékképei című kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők, a kiállítást annak kurátora, a Liszt Intézet igazgatója, Szebeni Zsuzsa nyitja meg.

Augusztus 27-én, vasárnap délelőtt 10 órától Kriterion 50+ című kiadótörténeti kötetünket mutatjuk be a Várban, a Könyvudvaron. A kötetről, annak létrejöttéről, és általában véve a Kriterionról H. Szabó Gyula (a kiadó igazgatója), Simonffy Katalin televíziós újságíró, a kötet alapját képező videóinterjúk elkészítője és Tekei Erika kutató (a kötet szerkesztője) beszélget majd, Gálfalvi Ágnes könyvkiadás-kutató moderálásával. 

Természetesen köteteinket is megtalálhatják majd a Forgatag könyvvásárában, a Tortoma Kiadó standjánál. Élménydús, vidám Forgatagot kívánunk mindenkinek!

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük